Vier redenen
Je digitale nalatenschap regelen? Waarom zou je? De dood is nog ver weg en je hebt het veel te druk om hier tijd aan te besteden. Toch? We hebben vier redenen op een rijtje gezet om het tóch te fiksen:
- Privacy: bepaal zelf wat voor wie zichtbaar en toegankelijk is.
- Ontzorg je nabestaanden: laat het netjes achter zodat je ze niet met de rommel achterlaat.
- Identiteitsfraude: voorkom dat iemand met jouw gegevens fraude pleegt.
- Duurzaamheid: het eindeloos opslaan van gegevens kost enorm veel energie.
85% van alle Nederlanders heeft de digitale nalatenschap niet geregeld. Dat moet anders. Met de campagne Data Na De Dood wil de Alliantie Digitaal Samenleven meer bewustzijn creëren over dit belangrijke onderwerp. Meer weten? Kijk op datanadedood.nu.
#DataNaDeDood
De feiten
85% van de Nederlanders heeft de digitale nalatenschap niet op orde, sterker nog 70% heeft nog nooit van het begrip ‘digitale nalatenschap’ gehoord.
We delen alles online: van foto’s tot privéberichten en LinkedIn-profielen. Maar wat gebeurt er met al deze gegevens als je er niet meer bent?
Regel je digitale nalatenschap nu! Stel je voor dat je nabestaanden zonder jouw toestemming toegang krijgen tot je privé-informatie. Of erger nog: iemand gaat er met je identiteit vandoor…
Pak de controle … Regel je digitale nalatenschap: bescherm je online data én bespaar CO2 door je digitale footprint te verkleinen!
Download de toolkit en help ons deze boodschap te verspreiden! https://www.datanadedood.nu/doe-mee
Laten we samen heel Nederland bereiken met #DataNaDeDood!
Stappenplan
Wat gebeurt er met al jouw foto’s, appjes, mails en filmpjes als je dood gaat? Wij helpen graag om je digitale nalatenschap te regelen. Schrijf je gratis in voor het 8-stappenplan. In de eerste stap breng je je digitale nalatenschap in kaart met een overzichtelijke checklist. Welke accounts, foto’s en abonnementen heb je allemaal, waar staan ze, wat wil je ermee en hoe krijgen je nabestaanden toegang?
Schrijf je hier in: https://www.datanadedood.nu/schrijf-je-in
#DataNaDeDood
Zoek een gesprekstarter of heb je er al één.
Iedereen heeft er één, maar niemand heeft het erover: een digitale nalatenschap. Wat gebeurt er met al jouw foto’s, appjes, mails en filmpjes als je dood gaat? En met die van jouw dierbaren? Heb het er eens over en bespreek wat je wil. Mag alles online blijven staan? Of heb je liever dat alles verwijderd wordt? En wie krijgt toegang om dat te regelen? Als je niets bespreekt blijft alles voor altijd online staan.
Om je te helpen hebben we een “happertje” gemaakt waarmee je op een luchtige manier het gesprek aan kunt gaan, bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner of bij het bespreken van je goede voornemens met Oud & Nieuw.
Je vindt het happertje hier: https://digitaalsamenleven.nl/app/uploads/2024/11/A4-happertje-V2-1.pdf
#DataNaDeDood
Neem de tijd en bekijk de videoclip: Bonnie
Check de nieuwe videoclip van Thijs Boontjes’ lied Bonnie! De clip, met iconische actrices Hetty Heyting en GerdaLentenHavertong in de hoofdrol, nodigt met humor en emotie uit tot een gesprek met familie en vrienden over de wensen en grenzen van je digitale nalatenschap.
#ads